opc_loader

Rolstoelen

Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1

Rolstoelen

Een rolstoel is bedoeld om mensen die zelfstandig niet (meer) in staat zijn om zich zelfstandig voort te bewegen te vervoeren. Maar iedere gebruiker heeft een andere zorgvraag en andere behoeften, het is daarom belangrijk om bij de aanschaf van een rolstoel te weten waar u naar op zoek bent en wat het meest geschikt voor u is om er optimaal gemak van te kunnen beleven. 

Er is namelijk veel onderscheid te maken tussen verschillende modellen rolstoelen, wilt u bijvoorbeedl een lichtgewicht rolstoel die gemakkelijk kan worden opgevouwen of juist een stevige stabiele rolstoel? Wilt u zich zelf kunnen voortbewegen in een handbewogen rolstoel of moeten er duwhandvaten aan zitten zodat een ander u kan duwen? of moet beide mogelijk zijn. Daarnaast is de zitting erg van belang. Heeft u bijvoorbeeld alleen een rolstoel nodig voor uitstapjes, omdat lange afstanden lopen moeizaam gaat, of heeft een een rolstoel nodig voor alle dagelijkse bezigheden? Het is belangrijk om bij het kiezen van een rolstoel te weten wat de verschillen zijn en hierbij niet alleen op de prijs te letten.

 

Rolstoel soorten vergelijken

Bent u niet bekend met de verschillende rolstoel benamingen? bekijk dan hier van de belangrijkste modellen een korte uitleg.

 

Transport rolstoel

Een transport rolstoel herkent u aan de vaak kleine wielen. Een transportrolstoel wordt, zoals de naam al zegt, vaak gebruikt voor korte afstanden. De transportrolstoel wordt met name ook binnenshuis gebruikt om de gebruiker bijvoorbeeld van de woonkamer naar de slaapkamer te verplaatsen. Maar buitenshuis kan deze ook prima worden gebruikt voor een korte wandeling of wanneer de gebruiker een ziekenhuisbezoek heeft. Kenmerkend is dat een transportrolstoel niet handbewogen kan worden, hij kan alleen worden geduwd. Daarnaast is het vaak een lichtgewicht rolstoel en opvouwbare rolstoel. Wanneer u hem niet vaak nodig hebt bergt u de rolstoel eenvoudig op maar ook is hij ideaal om mee te nemen in de auto.

 

Duwrolstoel

Een duwrolstoel is eigenlijk niet erg verschillend met een transportrolstoel omdat zij het zelfde doel hebben. De duwrolstoel kan net als de transportrolstoel niet door de gebruiker voortbewogen worden en dient door een ander te worden geduwd. Het verschil zit hem vaak in de details. Een duwrolstoel is eigenlijk gewoon een luxere versie van een transportrolstoel.

 

Handbewogen rolstoel

Een handbewogen rolstoel geeft een gebruiker de vrijheid om zich zelfstandig voort te bewegen. Door middel van de grote hoepels aan de wielen kan de gebruiker de rolstoel laten bewegen en besturen. Vaak zijn deze handbewogen rolstoelen ook voorzien van duwhandvaten. De handbewogen rolstoelen zijn in verschillende uitvoeringen te verkirjgen, bedenk daarom wat u belangrijk vindt, want ook deze rolstoelen kunnen lichtgewicht of opvouwbaar zijn. Wel zijn handbewogen rolstoelen altrijd voorzien van een parkeerrem voor extra veiligheid.

 

Elektrische rolstoel

Elektrische rolstoel kopen? De naam zegt vaak al voldoende. De elektrische rolstoelen hoeft u niet zelf door middel van hoepels voort te bewegen en ook bent u niet afhankelijk van een ander die de rolstoel moet duwen. Door middel van een handig bediendings paneel kunt u de rolstoel elektrisch besturen. De bediening is vaak aan beide kanten van de rolstoel mogelijk, let er daarom op wat u zelf prettig vindt. De elektrische rolstoelen zijn voorzien van accu's welke door de gebruiker dienen te worden opgeladen. Let ook altijd op het actieradius om te voorkomen dat u met lege accu's komt te staan.

 

Rolstoel accessoires

Naast de verschillende soorten rolstoelen hebben wij ook een breed assortiment aan rolstoel accessoires. Denk hierbij aan rolstoel beensteun, anti-tip wielen om te voorkomen dat u achterover kiept, comfortabele rolstoel kussens of bijvoorbeeld een rolstoel stokhouder en nog veel meer. Er zijn verschillende accessoires die geschikt zijn voor alle soorten rolstoelen maar daarnaast zijn er ook een aanatal accessoires die specifiek voor een model rolstoel zijn, lees daarom altijd goed de omschrijving. Bij twijfel kunt u ons ook altijd bellen via 0181-850439 of info@scootmobielaanhuis.nl

 

Rolstoel huren?

Heeft u maar tijdelijk een rolstoel nodig en ziet u het aanschaffen van een rolstoel niet zitten? Neem dan contact op via 0181-850439 of via Info@scootmobielaanhuis.nl en vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Kunt u in onze webwinkel niet vinden waar u naar op zoekt bent, neem dan contact met ons op! Wij werken hard aan onze webwinkel en voegen wekelijks nieuwe producten toe. Wanneer u niet iets naar wens in ons huidige assortiment kunt vinden gaan wij graag voor u op zoek naar iets wat wel naar uw wens is.